
Martin Berg Rindahl er mannen bak Bodøs treningssenterkjede Rapida. De siste ni årene har det gått fra ett til åtte senter, omsetningen har økt fra 850 000 til 28 millioner kroner.
–Det har ballet mer og mer på seg. Med Glenn Håvar og Bromar i ryggen skal vi nå også etablere oss på Fauske, sier han.
Treningssentre for alle
Det var i et lite bomberom i Bodø at treningseventyret startet. Trening var en stor hobby, og drømmen var å skape et treningssenter Martin selv ønsket å bruke. Nå har de seks senter i Bodø, i tillegg til ett i Misvær og ett i Sulitjelma.
–I Bodø har vi forskjellige senter tilpasset forskjellige behov. Enten det er bemannet, ubemannet, gruppetimer, crossfit eller spaavdeling, så finner man sitt favorittsenter, sier han, og fortsetter:
–Norske treningssenter er i seg selv ganske like. Utstyret har så klart mye å si, men for oss handlet det om fargevalg, utforming og design. Det er viktig hvordan det flyter blant medlemmene.
Det var ikke i tankene engang, at Rapida skulle bli så stort som det har blitt. Det som startet som en hobby har i høyeste grad blitt en jobb.
–Senteret som kommer på Fauske blir det niende, sier Martin stolt.
Det blir et topp moderne treningssenter med alt man forventer i et nytt treningssenter i 2022/2023.
–Vi får moderne garderober, salg- og resepsjonsområdet, gruppesaler og selvsagt et stort antall m2 som er satt av til egentrening for både styrke, kondisjon og funksjonell trening, forteller han.

Ønsket mer enn tall på mail
–Vi har vokst oss såpass store at vi begynner å nærme oss en fulltidsstilling på regnskap. Det er mange senter, mange ansatte, store prosjekter som kommer, og vi er ikke ferdig med å vokse, sier Martin.
Når prosjektstillingen for en inhouse regnskapsfører gikk ut, var spørsmålet hva som skulle skje videre. Martin hadde tidligere i prosessen med Rapida jobbet med et stort regnskapskontor, men følte at de vokste seg ut fra den måten å jobbe med tall på.
–Vi trengte mer enn å få tall på mail. I utgangspunktet ville jeg ha en person som jobbet kun med meg, sier han.
Det var da husket på en tidligere samtale med Glenn Håvar i Bromar, og tok opp tråden igjen med han.
–Vi ønsket mer enn en regnskapsfører. Jeg ønsket tett dialog. Både i det daglige, men også i det strategiske med for eksempel finansieringsplaner, sier Martin.
Med mye å finansiere vil det også komme utfordringer.
–Da er det fint å ha en økonom, men vi trengte også en strateg som ville stå klar til å svare. Kompetanse, men også meninger, sier Martin.
Han ønsket et skråblikk på egne meninger. En sparringspartner.
–Starten av nye etableringer er utfordrende. Jeg ville ha en som kunne stille kritiske spørsmål. «Har dere tenkt på dette?» «Dette ser ikke bra ut, og dette kan vi ikke gjøre», sier han.
Ryddig og oversiktlig
Nå er samarbeidet mellom Rapida og Bromar godt i gang, og for Martin blir Bromar en viktig del av etableringen av det nye senteret på Fauske.
–Med Bromar har vi fått den regnskapsføreren vi ønsket oss. Glenn Håvar er ryddig, og han gjør ting enklere enn det vi er vant med fra tidligere. Rapporteringsmalene, spesielt, sier han.
De er tydelige, og i følge Martin: ikke så mye mikk makk. De er lette å forstå, og for noen som ikke jobber med det i det daglige, er det enkelt å se status.
– Det er rett og slett veldig ryddig og oversiktlig. Frem til nå er vi veldig fornøyd, avslutter Martin Berg Rindahl.